Liveresultat – tävling

Bli medlem i Saltsjöbadens Slalomklubb
Välkommen till Saltsjöbadens Slalomklubb och Saltisbacken!
Har ni barn som är sugna på att börja träna slalom eller freeride under vintern och har frågor så går det bra att höra av sig till respektive lagledare inför nästa säsong.

Klubben nås enklast via e-post: info@saltisslalom.se

Kontaktpersoner hittar ni under Kontakt »

Välkomna!
Styrelsen

Vår träning omfattar alpin racing, freeski, skidlekis och vuxenträning. Tillsammans driver vi Saltisbacken med Saltis Snowpark och café – öppet för alla!

• Vill du veta mer om vår verksamhet? Klubben >
  • Vill du anmäla dig till träning, läger eller bara bli medlem? Anmälan till träning >
  • Vill du anmäla till arbetsgrupper? Arbetsgrupper >
  • Vill du komma hit och åka? All information om öppettider, liftkort och vägbeskrivningar hittar du här: Saltisbacken >
  • Vill du marknadsföra företaget eller ordna friluftsdag? Erbjudanden >
Anmälan till träning
2021-09-19 17:45

Välkomna till en ny säsong med Saltisslalom.

Vi har nu öppnat anmälan till träning. Alla som varit anmälda till träning under föregående säsong ska ha fått ett mejl med uppgift om hur ni kan göra en förenklad anmälan via Turtle-Pay. Saknar ni ett sådant mejl, vänligen kontakta oss på info@saltisslalom.se

Nya medlemmar anmäler sig som vanligt här > Anmälan till träning

Vi har i år valt att prova en ny modell där vi efter den 15:e oktober höjer priset med 150 kr. Vi testar detta för att uppmuntra till tidiga anmälningar så vi i klubben så tidigt som möjligt bättre kan planera säsongens budget och tränarinsats.

Mvh Styrelsen

Årsmöte 28:e september kl 19.00
2021-09-16 09:00

Tisdag den 28:e september kl 19 ordnar vi klubbens första digitala årsmöte.
Styrelsen finns samlad och sänder från vår partner Vår Gård och alla medlemmar kan delta via videolänk. De som vill får gärna komma förbi Vår Gård och delta.

Vi har valt att köra digitalt för att även de som känner tveksamhet kring Covid-situationen ska kunna delta men också för att se om det är ett sätt att få fler medlemmar att delta på årsmötet.

Vi kommer i början av mötet gå igenom hur röstningsförfarandet går till men i första hand kommer vi jobba med beslut genom acklamation och där de som vill rösta nej ombeds notera det i chatten.

Kallelse och preliminär dagordning skickades ut via e-post den 7:e september. Alla dokument kommer att publiceras på klubbens hemsida senast den 21:a september. Ni hittar alla handlingar under mappen årsmöte  på: http://www.saltisslalom.se/dokument/?ID=202153

Varmt välkomna

Styrelsen

Lyckat första försäsongsläger till Belgien
2021-08-20 10:43
Belgien bjöd på sköna kontraster mellan snö och shortsväder.
Stort tack till alla som möjliggjorde att årets första försäsongsläger till Belgien för U14, U16 och FIS blev så lyckat. Framförallt stort tack till Pär Flodmark, Christofer Lundquist, Joakim Klein och tränarcheferna Max-Gordon Sundquist och Anthon Cassman. Tack även till alla fantastiska ungdomar som tog ansvar för utrustning och tider och hade riktigt skön inställning.

Facebook finns en kortare film som samlar känslan av lägret.

Nu ser vi framemot våra två kommande läger i september.
Belgien #2 (10-14 sept) för U12/U14/U16/FIS
Wittenburg i Tyskland (16-19 sept) för U14/U16/FIS

Totalt kommer vi att ha haft närmare 50 ungdomar på de tre tidiga försäsongslägren vilket är fantastiskt kul.
Uppdaterad försäsongsplan 2021 (uppdaterad aug)
2021-08-19 13:00

Nu har vår försäsongsplan uppdaterats för kommande säsong.

Observera att pandemins utveckling och våra möjligheter att resa är rörlig materia och snabbt kan förändras. Möjlighet finns att arrangera ytterligare läger efter höstlovet i Sverige om vädret tillåter och intresse finns.

1. Inomhus Belgien SL, v32, 12-15 aug, tor-sön, FIS/U16/U14
    Kommentar: U12 och yngre kan med fördel ha teambuidlingaktiviter på hemmaplan
  2. Inomhus Belgien SL, v36, 11-14 sept, lör-tis, FIS/U16/U14/U12
    SL inomhus
  3. Wittenburg SL, v37, 17-19 sept, tor-sön, FIS/U16/U14
    SL inomhus
  4. Ev extraläger, tex Juvass GS, 40, 7-10 okt, tor-sön, U16/U14
    INSTÄLLT PGA COVID
  5. Höstlovsläger Sölden, v44, 30 okt-7 nov, lör-sön, U16-U10
    Ny ort 2021 - Öppet även för U10 med föräldrarstöd
  6. Hamra Tänndalen, v46, 19-21 nov, fre-sön, U16/U14 ev U12/U10
    Kan arrangeras vid intresse för yngre åldersgrupper - ort beror på tillgång till snö och trasser
  7. Familjeläger Hamra/Funäsdalen, v48, 2-5 dec, tor-sön, U16-U8
    Detta läger är för alla åldersgrupper.
  8. Hamra Tänndalen, v49, 10-12 dec, fre-sön, U16/U14 ev U12/U10
  9. Fartläger Funäs, prel. v50 (Datum styrs av Stockholms Alpina kommité) 16-19 dec, tor-sön, U16/U14.
    Mer information kommer längre fram
  10. Förejul- och julläger, v51, 19 dec-10 jan, jullov, U16-U8

Ambitionen är att Saltisåkare från alla åldersgrupper kommer kunna träna på flera olika orter i fjällen under de stora loven genom en kombination av direktkontakt med klubbens ordinarie tränare, engagerade föräldrar samt i samarbete med andra klubbar på de flesta orter!

Sociala media