Så fungerar det

Ange din e-mailadress
En engångskod skickas till din e-mail
Ange engångskoden i popup-fönstret
Läs informationen och filtrera fram det du är intresserad av
Välj lämplig grupp och "Anmäl"
Genomför betalning. Allt klart!

Bokningsinformation

Hej och välkommen till Västerås klätterklubb!

På denna sida kan du göra följande:

- Bli medlem i klubben.

- Köpa väggkort för repväggen i Västerås Arena.

- Anmäla dig till Klätterskolan på Klättercentret.

- Återanmäla dig till Klätterskolan (befintliga deltagare).

- Anmäla sig till olika evenemang.

Längst ner klickar du på "Gå vidare" för att  se de olika alternativen för anmälan. Där kan du också klicka på alternativen för att se mer information.

Nu erbjuder vi nya digitala betalningsmetoder – allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För samtliga betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 9 - 59 kr.

Medlemsavgiften för 2022:

- Senior (från 19 år): 300 kr / år.

- Junior (tom 18 år): 200 kr /år.

Väggkort "Rephallen, Västerås Arena" 2022:

- Helår senior (från 19 år): 700 kr / år.

- Helår junior (tom 18 år): 500 kr /år.

- Halvår senior (från 19 år): 500 kr / halvår.

- Halvår junior (tom 18 år): 300 kr / halvår.

Information om Klätterskolan 2022

Västerås klätterklubb har ett nära samarbete med Klättercentret Västerås, där vi tillsammans bedriver vår juniorverksamhet Klätterskolan. Träningen sker på anläggningen K7 Aktivitetscenter på Stenby.

- Terminsstart: 5-11/9 (v. 36) beroende på grupp.

- Antal tillfällen: 12 st

- Kurslängd 7-9 år nybörjare: 1 timme och 15 minuter

- Kurslängd övriga: 1 timme och 45 minuter per tillfälle.

- Uppehåll v. 44 för höstlov.

Anmälan Klätterskolan

Du kan se grupperna för höstterminen 2022 i bokningsfunktionen längre ned på denna sida.

Klätterskolan består av grupper som delas in efter ålder (det år barnet fyller); 7-9, 10-12, 13-15 och 16-19.
Dessutom delas grupperna in efter kunskapsnivå; Nybörjare, Nivå 1 och Nivå 2.

Man börjar alltid på nybörjarnivån.

Det är inte tillåtet att boka in sig på en högre nivå än vad som är rekommenderat, däremot är det möjligt att boka in sig på en lägre nivå om man vill.

FÖRÄLDRAMEDVERKAN

- I alla grupper 7-12 år är en förälder per barn med på träningarna och hjälper bl.a. till att säkra vid repklättring. Om föräldern saknar Grönt kort kommer denne att behöva gå en Grönt-kort-kurs innan terminstart för att lära sig säkra.

I nybörjargrupperna är kursen gratis för en förälder per barn.

Kursen är indelad i tre tillfällen:

- Del 1 och del 2: två tillfällen om 2 timmar vardera innan terminsstart.

- Del 3: Genomförs under terminens första träning medan barnen klättrar med sina tränare.

I samband med anmälan till Klätterskolan anmäler man sig till Grönt-kort-kursen.

Vill den andra föräldern också ta Grönt kort för att hjälpa till på träningarna kan man gå någon av Klättercentrets ordinarie Grundkurser till rabatterat pris.
Detta gäller även om ytterligare en förälder i Nivå 1- eller Nivå 2-grupperna vill ta Grönt kort.

- Ungdomarna i grupperna 13-19 år säkrar varandra under träningen. Barnen kommer att få gå en säkringskurs under terminen för att lära sig detta. Föräldrar ska alltså inte vara med under träningen.

För att få säkra måste man fylla 13 under året, därför är det inte tillåtet för yngre att anmäla sig till dessa grupper.

SÅ ANMÄLER NI ER

OBS! Läs informationen nedan innan du gör din bokning:

- Du måste logga in för att kunna boka (Se menyn Så fungerar det längst uppe till höger).

- Efter du har loggat in kan du välja önskad grupp och reservera en plats. Platsen hålls reserverad för dig i 15 minuter, så att du hinner betala i lugn och ro.

Detta betyder att en grupp som verkar fullbokad kan bli bokningsbar igen efter 15 minuter, håll därför koll var 15-20:e minut på denna sida, alt. prenumerera på gruppen.

- Bara de som har rekommenderats att gå i Nivå 2-grupper kan boka in sig där.

- De som inte gått i Klätterskolan tidigare kan endast anmäla sig till nybörjargrupper.

Notera att vi ibland får avbokningar under dagarna efter att vi släppt platserna. Om du inte lyckas boka en plats, fortsätt hålla koll på denna bokningssida så kanske en plats dyker upp i just den grupp du önskar boka!

AVBOKNING & ÅTERBETALNING

Efter påbörjad terminskurs görs ingen återbetalning av kursavgiften om inte något av följande uppfylls:

– Barnet/ungdomen vill sluta efter någon av de två första gångerna.

Återbetalningen reduceras med 8 % per gång som barnet deltagit.

OBS! Gäller enbart om du är ny i klätterskolan!

– Barnet/ungdomen skadar sig under vår träning.

Om minst tre gånger missas, på grund av sådan skada, får ni tillbaka 6 % av kursavgiften gånger antal missade tillfällen.

Information ang. Covid-19

Tillsammans med Klättercentret följer vi myndigheternas rekommendationer och anpassar kurserna vid behov.

Mer information om anpassningarna går att läsa på Klättercentrets hemsida.

Kontakt

Har du några frågor om medlemskap, vänligen kontakta oss per mail på medlem.vkkclimbing@gmail.com.

Har du några frågor om Klätterskolan, maila klatterskolan.vkkclimbing@gmail.com

Observera att det ev. kan dröja några dagar för svar, vi tackar på förhand för ditt tålamod!

Med vänliga hälsningar,

Västerås klätterklubb