Liveresultat – tävling
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skidlekis

Träningen

Huvudmål för träningen i Skidlekis är trivsel och skidglädje.

Vårt syfte är att barnen skall tillsammans med sina föräldrar få en inblick i den alpina sporten på ett lättsamt och roligt sätt.

Träningen leds av ansvariga tränare men är naturligtvis beroende av att föräldrar finns på plats. 

Under säsongen kommer barnen träna på allt från att åka lift till att åka introduceras till banåkning. Målsättning är att man efter Skidlekis kan åka lift, reglera farten och väja för hinder i backen. Men huvudsyfte med varje träningspass att alla barns skall längta till nästa träningstillfälle.


För att skapa detta avslutar vi alla träningar med gemensam korvgrillning. Det har varit mycket uppskattat av barnen genom åren. Detta sköts av ett rullande schema av tre föräldrar som ansvarar för att grillen tänds och att barnen får hjälp i liften.

Samlingen sker nere vid liften.


Förkunskaper
Skidlekis
Här krävs inga förkunskaper.
Utrustning
Barn
  • Hjälm
  • Skidor – korta är bra, mellan hakan och näsan
  • Inga stavar
Förälder
  • Hjälm
  • Skidor
Ta även med korv att grilla + dryck + sittunderlag
Föräldrars engagemang
Vår klubb bygger på stort engagemang bland alla föräldrar. Skidlekis är inget undantag och blir för både barn och föräldrar en rolig och inspirerande introduktion till vår klubb. Gemenskapen som byggs upp tidigt hänger med vidare upp i åldrarna och skapar trevliga och värdefulla relationer för både barn och föräldrar. 

Skidlekis drivs av föräldrar som organiserar och strukturerar upplägg med förbättringar inför varje säsong. Skidlekisbarnen tränas i första hand av sina föräldrar med stöd av gruppens lagledare/huvudtränare.
 
Sponsorer
Sociala media