Anmälan till Simskolan

Hej!

Nedan hittar du de olika Simskolegrupperna, Vuxencrawl samt  som Ljungby Simsällskap bedriver undervisning för. Här kan du läsa en kort info om just den gruppen du söker efter. 

Följ instruktionerna och fyll i formuläret så noggrant som möjligt.
Steg 1 av 3 - Fyll i formuläret
Minisim
Minisim kan starta från det att barnet är fyllda 2 år. Har man deltagit i Babysim tidigare har man en fördel genom att barnet har mer vattenvana men det är absolut inget krav för att börja Minisim. I våra Minisimkurser börjar vi med att en förälder medverkar under lektionerna. När vi anser att barnet känner sig trygg och bekväm i vattnet få det flyttas upp till Baddaren som är nästa steg. Det finns ingen åldersgräns på när detta sker utan
Baddaren
Eftersom vatten är ett spännande men främmande element är det viktigt att vi lägger tid och energi på barnens vattenvanan. Genom lek och övning vänjer sig barnen vid vattnet. Att kunna röra sig obehindrat i och under vattnet utan några flytmedel (raket eller armpuffar)är en fördel för simkunnigheten i framtiden.
Bläckfisken
Vi fortsätter att träna momenten från Baddaren men nu kommer bensparken och bröstbentag in i barnens simundervisning. Även flyta blir en större del och momentet rotation medan de flyter är ett mål. Genom mycket enkla övningar påbörja inlärningen av grunderna i bröstim och ryggsim med flythjälp som platta och kolv. Förkunskaper Doppa, hoppa, glida upprepade gånger samt ha trygghet i vattnet. Mål På grunt vatten simma 5 meter på valfritt simsätt samt flyta i 5 sekunder med rotation.
Pingvinen
Pingvinen är ett sörre steg då barnen flyttas upp från lilla bassängen till stora bassängen. Platta och raket (flytdyna) används men vid enstaka tillfällen simmas det utan platta och raket för att testa barnens utveckling. Som förkunskaper för att söka till Pingvinen skall man ha klarat alla delmålen från Bläckfisken. Förkunskaper För att få gå upp till gruppen Pingvinen krävs att man kan flyta själv i 5 sekunder på rygg och sedan rotera över till mage, hoppa, dyka, glida, doppa och simma 5m
Fisken steg 1
I Fisken Steg 1 ligger fokus på att förbättra barnens simteknik både i bröstsim och ryggsim. De simmar för att få in god simteknik inom bröstsim och ryggsim samt träna på längre distanser, 25 meter. Detta gör att uthållighet kommer in i barnens simundervisning. Att dyka från upphöjd kant (kanten vid pallen) kommer också in som fokus. Förkunskaper Kunna simma 10-15 meter på mage och 10-15 meter ryggsim på djupt vatten med god teknik och utan flythjälp. Tagit Pingvinen Silver och Guld.
Fisken steg 2
I Fisken Steg 2 ligger fokus fortfarande på att förbättra barnens simteknik både i bröstsim och ryggsim. De simmar för att få in god simteknik inom bröstsim och ryggsim samt träna på längre distanser, 25-50 meter. Detta gör att uthållighet kommer in i barnens simundervisning. Att dyka från upphöjd kant (kanten vid pallen) samt från pallen kommer också in som fokus. Förkunskaper Kunna simma 25 meter bröstsim och 25 meter ryggsim med god teknik utan flythjälp. Tagit Pingvinen Silver, Pingvin
Hajen
I Hajen fortsätter vi att träna teknik och uthållighet i bröstsim och ryggsim, det är också i Hajen som vi introducerar frisim (crawl) i simundervisningen. Vi påbörjar med enkla frisimsövningar och föröker variera olika teknikövningar i bröstsim, ryggsim och frisim för att alla barn ska kunna hitta ett simsätt som de känner sig bekväma med. Här fortsätter vi även att träna på uthållighet med längre distanser på 100 meter.
Teknikskolan
Teknikskolan är första steget mot tävlingssimningen. Här fortsätter vi bygga på teknik och uttålighet i bröstsim, ryggsim och frisim(crawl). Fjärilsim introduceras med lätta övningar och man tränar även på starter och vändningar. Mål Förbättra tekniken i alla simsätten samt simma minst 300 meter bröstsim med god teknik och simma 150 meter ryggsim med god teknik. Flyta i 3 minuter och att öka uthålligheten samt få goda grunder inom simträningens struktur.
Hammarhajen
Ljungby Simsällskap erbjuder även simskola för barn och ungdomar med funktionsnedsättning och simundervisning av särskilt behov. Vi har individanpassade grupper som har simskola 1 gång i veckan. Mål Att genom lek och olika övningar uppnå en god vattenvana och även lära sig grunder inom simningen. Delmoment Glida, flyta, doppa, bubbla och hoppa. Extra delmål Simma (beroende på ålder och funktionsnedsättning)
Vuxencrawl
Simning är en motionsform som är väldigt skonsam för kroppen. Dock kan det kännas i nacken när man kånkat runt på sitt bröstsim ett tag i bassängen. Känns det igen? Varför inte gå en kurs och lär dig crawl eller i alla fall lära dig simma bröstsim med rätt andningsteknik? På torsdagkvällar i Sunnerbohallen anordnas träning för vuxna som vill lära sig att crawla eller andra simsätt eller redan kan och helt enkelt vill träna på, kanske för Triatlon eller Masters simningar.
Vattenpolo
Vattenpolo är en simidrott för både killar och tjejer och kan enklast liknas vid handboll i vattnet. Ljungby Simsällskap håller just nu på att starta upp nybörjargrupper i vattenolo. Vi riktar in oss på Svenska Simförbundets nya projekt som heter Poolkampen, vilket är vattenpolo för tjejer och killar mellan 8 och 12 år. Vad är Poolkampen? Poolkampen är boll, vatten, träning, tävling och lek samtidigt som barnen utvecklar sin simkunnighet, fysik, motorik och blir en del av ett lag.
Personuppgifter *
Godkännande
Genom att anmäla ert barn till Ljungby Simsällskap godkänner ni att vi använder uppgifterna i vårt register enligt PuL (personuppgiftslagen). 
JA
Personuppgifter
PersonNr * -  
Kön* Man   Kvinna
Förnamn *  
Efternamn *  
c/o  
Adress *  
Postnummer *  
Ort *  
Mobiltelefon *  
Telefon hem  
E-post 1 *  
Allergi/ 
Matval  
Kommentarer  
Målsman 1 personuppgifter
Namn *  
Relation *  
E-post *  
Telefon *  
Målsman 2 personuppgifter
Namn  
Relation  
E-post  
Telefon  
*
Jag accepterar Användarvillkoren

Formuläret är producerat av SportAdmin - Föreningens bästa vän