Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Akademi / Division 3

Eskils Dam Akademi/division 3

Välkommen till träningsgruppen Eskils Dam Akademi/division 3.

Här finns ett trevligt, duktigt och glatt gäng av tjejer, de flesta i ålder 16 - 18, men några som har några år till i sin ålder.
Vi spelar i A-lagsserien i division 3, och spelar alltså normalt mot andra föreningars förstalag. Vi tränar 3 gånger i veckan på Västergårds IP.
Vill du veta mer så kontakta Agnes Nilsson 076-390 43 67.
Ni kan även kontakta klubbens kansli, där även alla matchbokningar sker.
Förlust i derbyt
2024-04-15 09:21

Andra serieomgången och dags för derby mot Fortuna FF, som också räknas som seriefavoriter. Matchen spelades för övrigt på Västergårds konstgräs, då gräset ännu inte håller för intensiv matchbelastning. Västergård bjöd för övrigt på soligt och fint väder. om än litet blåsigt, så de yttre förutsättningarna var snudd på optimala för match.

Fortuna inledde matchen bäst och tog taktpinnen under matchens inledande skede. Eskils försvarade sig bra och de riktigt heta chanserna kom aldrig under denna period. Efter ca 15 min i första halvlek jämnade spelet ut sig och sakta men säker började Eskils ta över mer och mer. I den 30:e min fick Eskils en korrekt dömd straff efter att Natti blivit nerdragen i straffområdet. Julia Nilsson klev fram till straffpunkten och förvaltade läget väl och 1-0 var ett faktum. Efter detta så blev Eskils övertag allt mer markant och man hade under denna period ett par riktiga lägen att utöka ledningen, men tyvärr så uteblev målen.

Andra halvlek inleddes jämnt och även om Fortuna försökte pressa framåt så fredade sig Eskils under de första minuterna väl. I den 53:e minuten så slogs bollen rätt onödigt ut till hörna och på den påföljande hörnan så tappades markeringar i straffområdet och 1-1 var ett faktum. Spelet efter kvitteringen var fortsatt jämnt med skillnaden att Fortuna började satsa mer på direkta kontringar. I den 64:e, 66:e och 86:e minuten så resulterade dessa i baklängesmål för Eskils. Eskils gav dock inte upp under perioden utan fortsatte försöka. Man hade under perioden några bra lägen i box, men Fortuna arbetade intensivt med att freda den, och Eskils var inte tillräckligt heta för att trycka dit bollen. När domaren blåste av matchen stod det därför 1-4 på resultattavlan och första förlusten i serien var ett faktum.

Aggi Nilsson sammanfattar matchen så här: "Matchen avgörs av att vi blir litet naiva i vårt spel och med ett lag på andra sidan som i princip utnyttjar varje onödigt bolltapp så blev det förödande. Vi blir för små i passningsspelet och det gör att det blir för enkelt för Fortuna att försvara sig. Detta tillsammans med att vi inte är tillräckligt cyniska och beslutsamma i de lägen vi har fäller avgörandet idag. Prestationsmässigt är matchen jämn mellan spelarna, men ska man lyfta fram några så är det Julia Nilsson, Julia Bergh och Thelise Spolander som idag visar bäst inställning och jobbar oförtrutet. Det är tidigt i serien och vi kommer i veckan jobba för att studsa tillbaka och ta upp vårt passningsspel några nivåer till nästa match."

Oavgjort i seriepremiären
2024-04-08 16:32

Säsongen 2024 startade med hemma match mot Strövelstorps GoIF/IF Salamis. Ett lag som är nya för säsongen i div 3. Premiären fick spelas på Västergårds konstgräs, då gräsplanerna ännu inte är riktigt redo för belastningen.

Måhända var det ett utslag av viss premiärnerv som gjorde att matchen inleddes i ett väldigt lågt tempo från Eskils sida. Det gjorde heller inte saken bättre att Strövelstorp efter endast 2 min lyckades slå in bollen i mål efter slarv i passningsspelet. Inledningen och målet kom att sätta sin prägel på hela matchen och inte minst första halvlek. Lågt bolltempo, litet slarv i passningsspelet och litet allmänt låg löpvilja gjorde att Eskils stora delar av halvleken inte alls kom loss på det sätt vi är vana att se våra Aka-tjejer. Några chanser skapades dock utan att riktigt hamna i helt rätt avslutslägen eller så gick det litet för långsamt. Ännu värre blev det i 24:e minuten då Strövelstorp utökade ledningen i ett läge som såg ut att vara utrett och klart. Eskils fortsatte jobba på och 38:e minuten kom ett avslut som strök precis utanför ribbkrysset. I 39:e minuten skulle belöningen komma då Natti nickar in 1-2 på hörna, vilket också blev ställningen halvleken ut.

I andra så hoppades alla hemmasupporters att en uppryckning skulle ske och det blev en sådan, om än inte riktigt hela vägen fram. Eskils fortsatte att trycka på och skapade flera fina chanser till både kvittering och utökning. Fortsatt litet för lågt bolltempo och litet för stressade avslut gjorde dock att målen uteblev. Eskils behöll sitt grepp om händelserna och det kändes ändå som en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Det dröjde dock till matchens absoluta slutskede, då Julia Bergh fick igenom en frispark utifrån genom en kompakt mur av spelare inne i boxen, tills den äntligen kom. Givetvis stor glädje och lättnad på bland alla på planen och vid sidan, och ett rättvis resultat utifrån hur matchen gestaltade sig.

Aggi Nilsson kommenterar matchen så här: "Prestationen som helhet är vi inte nöjda med, men vi är nöjda med vår inställning i andra halvlek. Vi visar i andra att vi. trots en jobbig matchinledning, har förmågan att kriga och kämpa in på målsnöret och det kommer att vara viktigt framöver. Strövelstorp visade upp ett kompakt försvarsspel den här matchen och vårt låga bolltempo i passningsspelet gjorde det svårt för oss att komma igenom. Vi vet att vi kan mycket bättre än så här och det är skönt att vi ändå får med oss en välförtjänt poäng."

Meriterande seger efter väl genomförd match
2024-03-25 08:30

I söndagens träningsmatch var det Vellinge IF som stod för motståndet. Vellinge återfinns denna säsong i div 2 V Götaland, så det var kvalificerat motstånd som fanns på andra sidan. Till denna match hade vi också fått låna in Marwa Said från vårt A-lag som missade deras match mot Halmia.

Eskilstjejerna inledde matchen riktigt bra. Försvarsspelet fungerade mycket bra och detta i kombination med fin rörlighet och distinkt passningsspel ledde till att inledningen av matchen var helt i Eskils favör. I den 4:e minuten så fick Eskils en hörna som blev riktigt farlig. Fin serve, och fin nick av Saffi ledde till kalabalik i straffområdet, och denna nyttjade Natti genom att slå in bollen på retur. Efter ca 20 minuter förändrades matchbilden och Vellinge tog över kommandot, om än att Eskils fredade straffområdet på ett bra sätt mestadels. Litet osynk i försvarsspelet och litet stress i passningsspelet gjorde inte saken bättre utan stundtals blev Eskils tillbakatryckta rätt rejält. I den 39:e minuten så får Vellinge en hörna och kvitterade. I det läget av matchen kändes det också logiskt. Målet fungerade som en väckarklocka, och Eskils påbörjade operation uppryckning redan före paus och halvleken avslutades med relativt jämnt spel.

Andra halvlek blev en helt annan historia. Redan från avspark tog tjejerna ett bastant grepp om matchen och förde spelet. Vellinges anfallsförsök stoppades upp relativt tidigt och Eskils visade återigen upp ett fint passningsspel, fin rörlighet och en fin kreativitet. Det skulle dock dröja till den 59:e minuten innan Marwa Said visade upp varför hon till vardags spelar i vårt A-lag. Efter en fin aktion utanför straffområdet bröt hon sig in i högra delen och avlossade en kanon som satt rakt upp i krysset. Tveklöst matchens delikatess! Eskilstjejerna lät sig inte nöja med detta utan fortsatte att anfalla och det var ett vilt kämpande Vellinge-försvar, en bra målvakt och kanske litet iver som gjorde att ställningen stod sig. Sista 5-10 minuterna började Vellinge lyfta långt för att kvittera och spelet jämnade ut sig. De riktigt heta lägena uteblev dock och matchen slutade rättvist med vinst för Eskils.

Aggi Nilsson sammanfattar matchen: " Tycker att vi vinner rättvist och är som helhet riktigt nöjd med genomförandet mot ett bra och välspelande Vellinge IF. Idag fungerade både försvarsspelet och anfallsspelet på ett mycket bra sätt och vi visar att vi klarar att föra en match. Det återstår en del att slipa på innan seriestart, men tveklöst börjar vi hitta vår form och vårt sätt att spela. Alla i laget får med beröm godkänt idag givetvis, men jag skulle vilja lägga ett extra plus till Julia Bergh, Alma Manner, Natalie Bielecki och Alice Hager som ändå sticker ut i ett välspelande kollektiv. En spelare som också gick i bräschen och visade vägen var givetvis Marwa Said, och det är jättekul att våra tjejer också får chansen att spela med startspelare i vårt A-lag!"

Oavgjort i DM efter seg match
2024-03-19 12:33

Sista gruppspelsmatchen i DM spelades under lördagen på Smörlyckans IP i Lund mot Lunds FF. Lunds FF har en relativt ung trupp som inför året tagit klivet upp i division 3, dock tillhör de inte Eskils seriemotståndare för året.

Om de två tidigare matcherna har präglats av bra prestationer så blev denna match en helt annan historia. Stort bollinnehav, lågt bolltempo och allmänt slarvigt passningsspel från Eskils sida var präglande för matchen. Möjligen fanns litet nerver med i spelet men i allmänhet så var inte Eskils-tjejerna riktigt på kontoret denna dag.

Eskils tar ledningen med 1-0 i 11:e minuten efter en hörna från Julia Bergh, för övrigt matchens klart bästa spelare, som går direkt i mål. Då infann sig en förhoppning om att den boost ett mål ger, skulle göra att tjejerna bättre kunde förvalta spelövertaget. Tyvärr blev så inte fallet utan halvleksresultatet stannade vid 1-0.

Andra halvlek blev en fortsättning på den första. Lund FF kvitterar till 1-1 i 63:e minuten efter en situation där laget bokstavligen bjuder dem på läget. Direkt på avspark så kom sedan matchens delikatess där  Alma Manner med en fantastiskt fin djupledsboll hittar en inlöpande Alice Hager som utan pardon sätter bollen rakt i krysset. Vackert mål med fint utförande. Även efter detta mål så förmådde inte Eskils-tjejerna förvalta spelövertaget utan matchen lunkade på i samma tempo. I den 81:a  minuten får Lunds FF en korrekt frispark efter en omställning som uppkommer av slarv i passningsspelet. Den påföljande frisparken letar sig därefter i mål när bollbanan missbedöms olyckligt. Efter kvitteringen så har vi 2 lägen som borde kunnat förvaltas bättre, tyvärr slutar dock matchen 2-2.

Aggi Nilsson sammanfattar matchen så här:

"Årets sämsta prestation i en match där vi inte riktigt är närvarande och gör det vi är bra på. Vi kan mycket bättre än så här och de lägen motståndarna skapar de bjuder vi på. Såna här situationer kan uppstå under säsong och det man måste göra är att rannsaka sig själv, analysera orsakerna, lära av det och beslutsamt gå vidare. Det är det som vi ska göra i veckan då vi till helgen ställs mot starkt div 2-motstånd i form av Vellinge. Idag presterar hela laget under sin normala kapacitet, men dagens ljusglimt var Julia Bergh som matchen igenom jobbar hårt och tar stort ansvar.."

Seger i DM på hemmaplan
2024-03-11 14:00

På söndagen var det dags för match 2 i DM, denna gången mot Ängelholms FF som återfinns i div 4. Om förra veckans match var jämn så blev detta en klar seger efter att Eskils fört matchen från första till sista minuten.

Redan från start visade Eskilstjejerna att man ville äga spelet. Vårdat passningsspel, rejäla återerövringar och fint tålamod präglade matchbilden. Det skulle dock dröja till 24:e matchminuten innan bollen letade sig in i nätmaskorna via en motståndare. Därefter kom 2-0 och 3-0 i ganska rask takt via Alma Manner och Alice Hager, och det var inte på något sätt oförtjänt utan snarare i underkant. Slutet på halvleken bestod av en fortsatt Eskilsdominans dock utan att man lyckades förvalta övertaget.

Andra halvlek fortsatte  med en än större Eskilsdominans. Här visade tjejerna upp ett riktigt bra etablerat spel på offensiv planhalva, och målchanserna var både många och heta. I takt med att våra motståndare tröttades ut, ju mer intensiv blev Eskils-pressen. Ca 15 min in i halvleken så blev Lea mycket fint framspelad på kanten, bröt in mot mål och avslutet satt klockrent i bakkant på främre hjulet inne i målet. Dock missade domaren detta mål då bollen gick i retur utåt istället för vidare in i mål. Denna situation blev på något sätt symptomatisk för halvleken där ett konstant tryck på motståndarnas planhalva resulterade i klara målchanser som vi inte lyckades förvalta. Matchen slutade därför 3-0 när 90 minuter var gångna.

"Aggi" Nilsson sammanfattar matchen så här:

"Vår bästa anfallsprestation för året där vi tydligt visar att vi utvecklats i vår spelidé. Bra speluppbyggnad från utgångsyta till etablerat spel, och många fina sekvenser med spelvändningar. Detta kombinerat med en fortsättning på det fina försvarsspelet som vi arbetat hårt med ledde till en klar dominans i matchen. Tyvärr har vi inte riktigt skärpan i våra avslut, därav stannar siffrorna vid 3-0. Hela laget får med beröm godkänt men litet extra beröm går till Lea Orensztajn, Alma Manner, Julia Bergh och Alice Hager. En eloge också till Ängelholms FF som trots trötta ben på slutet ändå rakt igenom matchen försökte spela fin fotboll."