Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Akademi / Division 3
Eskils Dam Akademi/division 3

Välkommen till träningsgruppen Eskils Dam Akademi/division 3.

Här finns ett trevligt, duktigt och glatt gäng av tjejer , de flesta i ålder 16 - 18, men några som har några år till i sin ålder .
Vi spelar i A-lagsserien i division 3, och spelar alltså normalt mot andra föreningars förstalag. Vi tränar 3 gånger i veckan på Västergårds IP.
Vill du veta mer så kontakta Agnes Nilsson 076-390 43 67.
Ni kan även kontakta klubbens kansli, där även alla matchbokningar sker.
Seger i DM på hemmaplan
2024-03-11 14:00

På söndagen var det dags för match 2 i DM, denna gången mot Ängelholms FF som återfinns i div 4. Om förra veckans match var jämn så blev detta en klar seger efter att Eskils fört matchen från första till sista minuten.

Redan från start visade Eskilstjejerna att man ville äga spelet. Vårdat passningsspel, rejäla återerövringar och fint tålamod präglade matchbilden. Det skulle dock dröja till 24:e matchminuten innan bollen letade sig in i nätmaskorna via en motståndare. Därefter kom 2-0 och 3-0 i ganska rask takt via Alma Manner och Alice Hager, och det var inte på något sätt oförtjänt utan snarare i underkant. Slutet på halvleken bestod av en fortsatt Eskilsdominans dock utan att man lyckades förvalta övertaget.

Andra halvlek fortsatte  med en än större Eskilsdominans. Här visade tjejerna upp ett riktigt bra etablerat spel på offensiv planhalva, och målchanserna var både många och heta. I takt med att våra motståndare tröttades ut, ju mer intensiv blev Eskils-pressen. Ca 15 min in i halvleken så blev Lea mycket fint framspelad på kanten, bröt in mot mål och avslutet satt klockrent i bakkant på främre hjulet inne i målet. Dock missade domaren detta mål då bollen gick i retur utåt istället för vidare in i mål. Denna situation blev på något sätt symptomatisk för halvleken där ett konstant tryck på motståndarnas planhalva resulterade i klara målchanser som vi inte lyckades förvalta. Matchen slutade därför 3-0 när 90 minuter var gångna.

"Aggi" Nilsson sammanfattar matchen så här:

"Vår bästa anfallsprestation för året där vi tydligt visar att vi utvecklats i vår spelidé. Bra speluppbyggnad från utgångsyta till etablerat spel, och många fina sekvenser med spelvändningar. Detta kombinerat med en fortsättning på det fina försvarsspelet som vi arbetat hårt med ledde till en klar dominans i matchen. Tyvärr har vi inte riktigt skärpan i våra avslut, därav stannar siffrorna vid 3-0. Hela laget får med beröm godkänt men litet extra beröm går till Lea Orensztajn, Alma Manner, Julia Bergh och Alice Hager. En eloge också till Ängelholms FF som trots trötta ben på slutet ändå rakt igenom matchen försökte spela fin fotboll."

Oavgjort i DM
2024-03-03 19:59

Första matchen i DM spelades mot Hittarps IK på Laröd. Hittarp återfinns även 2024 i div 2 så det var bäddat för en fin utmaning för laget i förutsättningarna inför match.

Eskils inledde matchen på ett riktigt bra sätt med fin energi, bra intentioner och ett gediget försvarsspel. Detta ledde fram till hörna i den 3:e minuten. En fin serve av Julia Bergh mot bortre ytan och ett bra avslutsförsök av Saga Andersson senare så kunde en påpasslig Alice Hager förpassa bollen i mål från nära håll.
Efter målet så fortsatte Eskil att arbeta metodiskt, och det skapades inga större chanser åt något håll. Efter ca kvarten spelad så åkte Saga Andersson på en riktig smäll på fotleden och tvingades bryta matchen. Byte och omstuvningar i laget och detta var nog en av orsakerna till att Hittarp jämnade ut och tog över till del. Eskils var inte ofarliga men anfallsförsöken snubblade ofta på en sista-passning som satt litet fel eller blev för lång. Halvleksresultatet kändes dock rättvist sett till matchbilden i stort.

Andra halvlek blev en annan historia. Hittarp kom ut med energi och vilja, samtidigt som Eskils inte riktigt kändes närvarande i matchen. I 52:a minuten så kvitterade Hittarp efter att en igångsättning slagit fel. Efter målet följde en lång period av dominans från Hittarp där Eskils försvarade sig bra. Tyvärr så slarvades det en del i speluppbyggnaden vilket gjorde att Hittarp kunde återerövra bollen snabbt och bibehålla trycket. Sista 20 minuterna av matchen så hittade dock Eskils tillbaka till det vägvinnande spelet igen och blev det spelförande laget. Man lyckades många gånger etablera på Hittarps planhalva, dock utan att få till det avgörande passet för att kunna avsluta inne i box. Detta kombinerades med många rappa omställningar som också skapade problem för Hittarps försvar. Mot slutet av matchen skapar Eskils en riktigt farlig chans på omställning samt en frisparksvariant som förtjänade ett bättre öde, dock slutar matchen oavgjort 1-1.

Aggi Nilsson sammanfattar matchen så här:

"Bra insats och en bra värdemätare för tjejerna både anfallsmässigt och försvarssmässigt. Försvarsspelet fungerar fortsatt mycket bra och vi börjar också se våra linjer i anfallsspelet. Det finns fortfarande saker som vi ska arbeta vidare med inför serien, som effektiviteten i sista tredjedelen, men så ska det ju vara i denna del av säsongen. Slutresultatet är rättvist sett till hur matchen blev, även om jag kanske tycker att vi sett över hela matchen har något hetare målchanser. Alla spelare får väl godkänt idag med ett litet extra plus till Thelise Spolander, Ida Emilsson, Alma Manner, Alice Hager och Lea Orensztajn. Nu ska vi dra nytta av denna match i uppladdningen inför nästa helg då vi möter Ängelholm"

Förlust men positiva besked i första träningsmatchen
2024-02-18 22:06

I uselt väder så var det på söndagseftermiddagen dags för årets första träningsmatch mot seriekollegan Fortuna FF på konstgräset i Rydebäck. Ganska stark vind och hällregn gjorde det inte lätt för något av lagen.

Matchen som helhet blev en ganska jämn historia, där Eskils i inledningen av matchen hade mycket boll och spelade sig fram till några bra avslutslägen, vilka allihop endera gick strax utanför eller räddades av en välspelande hemmamålvakt. Passningsspelet och speluppbyggnaden var bra under större delen av halvleken och spelarna visade prov på både mod och vilja att spela en passningsorienterad anfallsfotboll. Försvarsmässigt så satt Eskils ihop riktigt bra och det som rann igenom tog Maja i målet hand om på ett mycket bra sätt. Det var därför litet ologiskt att Fortuna tog ledningen med 1-0 i 43:e min efter en kontring.

I början av andra halvlek så var Fortuna något hetare och 2-0 kom via hörna och 3-0 via att en oturlig studs på motståndarknä friställer en spelare som inte gjorde något misstag, Efter detta repade dock Eskils nytt mod och slutfasen av matchen var en jämn historia. Halvlekens hetaste chans för Eskils var en multichans där aggressivitet i box gav flera chanser till avslut, som slutade med att bollen tog i stolpen.

Tränare Aggi Nilsson sammanfattar matchen och kommande period enligt nedan:

"I huvudsak en jämn match där Fortuna idag är litet effektivare än vad vi är. Både denna och förra veckans internmatch mot vårt A-lag visar att mycket av det vi tränat på nu börjar sitta. Försvarsspelet och vår speluppbyggnad i denna match visar att vi fortsatt är på helt rätt väg och målen vi släpper in i denna match är ganska typiska för alla lag i denna del av säsongen. Hade vi nyttjat någon av våra chanser i början av matchen så hade detta säkert också kunnat påverka slutresultatet.  Alla spelare får väl godkänt och extra kul var det att få se debuterande Ebba Pettersson från vårt F17-lag som gör sina första minuter på seniornivå. Denna match ger oss en bra skjuts och energi in i kommande två veckors träning, innan DM börjar. DM ger oss möjlighet till ytterligare bra träningsmatcher för att vi ska kunna slipa på viktiga detaljer i spelet så det ser vi fram emot mycket!"