Liveresultat – tävling
Bli medlem i Saltsjöbadens Slalomklubb
Välkommen till Saltsjöbadens Slalomklubb och Saltisbacken!

Backen är stängd för säsongen.

All information om öppettider, liftkort och vägbeskrivningar hittar du här: Saltisbacken >

Har ni barn som är sugna på att börja träna slalom så blir det nya chanser kommande vinter och det går bra att höra av sig till respektive lagledare inför nästa säsong.

Välkomna!
Styrelsen

Vår träning omfattar alpin racing, freeski, skidlekis och vuxenträning. Tillsammans driver vi Saltisbacken med Saltis Snowpark och café – öppet för alla!

Ny klubbkollektion - beställ nu och spara 20%
2019-05-27 12:13
Så här veckorna innan sommarlovet börjar är det ändå dags att tänka på kommande vinter. I söndags på Holmen så visades den nya kollektionen upp. En bra och prisvärd kollektion som vi tror mycket på.

För att titta på kollektionen och lägga din order gå då in på saltisslalomshop.se. Lägger man order innan den 9 juni får man en "early bird" rabatt om 20%.

Racespecifika produkter likt fartdräkt och pjäxbag klarar inte denna leverantör att ta fram. Vårt mål är att lösa detta med en annan aktör och vi återkommer med mer info om det så fort det är klart.

/SSLK
Tack för alla insatser på städdagen
2019-05-14 13:24
Tack så mycket alla ni som kom och ställde upp kring städdagen den 12 maj. Vi fick gjort mycket och backen ser fin ut inför sommaren.

Vi kommer att skapa mindre arbetsgrupper inom anläggningen för specialprojekt under våren, sommaren och hösten. Målet är att inte bara underhålla anläggningen utan också göra förbättringar stegvis inför varje säsong.

Vi ses i backen.

Styrelsen

Träningssektionen tackar för ert deltagande.
2019-05-13 13:50
Efter påsk öppnades enkätundersökningar digitalt för åldergrupperna U10/U12/U14/U16 via respektives Facebookgrupp. I bifogad fil kan ni se utfallet på dessa enkäter. Vi har valt att inte publicera fritextsvaren av integritetsskäl.

Vi vill tacka alla som deltog för ert bidrag och er värdefulla input. Vi i träningssektionen har tagit till oss av er feedback och kommer att försöka efter bästa förmåga utveckla träningen till nästa säsong.

Rapport från Masters-SM i Funäsdalen
2019-05-10 15:24
Lotta t.v. och Marcus i mitten och t.h.
Så här på slutet av säsongen fick vi en hälsning från Marcus Löwgren, Mastersåkare och tidigare Sportchef i klubben.

Varje år samlas en skara entusiastiska skidåkare för att göra upp vem som är snabbast ner bland blåa och röda käppar. Bakgrunden, kunskaperna och åldern skiljer sig avsevärt men alla delar samma glädje för sporten, alpin skidåkning! Den entusiastiska skaran skidåkare är den så kallade masterklassen där alla är välkomna med det lilla kravet att man fyllt 30 vintrar. I år gick svenska mästerskapen för masters av stapeln den 30-31:a mars i Funäsdalens fina skidområde. Cirka 60 deltagare hade tagit sig dit för att visa upp sina kunskaper och göra upp om medaljerna. Jag och min mor, skidfantasten Lotta Löwgren (nyss fyllda 65 år) fanns självklart med på plats. Mamma inledde, precis som jag, sin karriär i Saltsjöbadens Vinterstadion på 60-talet och efter 45 års uppehåll tävlar och tränar hon aktivt varje vinter.

Funäsdalens slalomklubb bjöd på ett fantastiskt arrangemang där Super-G, Storslalom och Slalom avgjordes i solsken och fint preparerade backar med rättvisa förhållanden.

Det korades svenska mästare och mästarinnor i klasserna damer/herrar 30+, 40+, 50+, 60+, 70+ och 80+(!). Lotta kammade hem tre brons medan jag lyckades svänga hem ett brons och ett silver.

Träning för mastersgrupper finns inom de flesta Stockholmsklubbarna och det arrangeras även tävlingar i Stockholmsbackarna under vintern. Tyvärr deltar inte många från Saltsjöbadens slalomklubb på Masterstävlingar och vi skulle tycka att det var kul om fler tog chansen att träna och tävla med oss. Det krävs inga förkunskaper för att delta och alla är välkomna!

/Marcus Löwgren

Ett tillägg från Styrelsen är att vi till nästa säsongen ser över Mastersåkningen i klubben i syfte att få fler åkare att fortsätta träna och ev. tävla även efter juniortiden. Är ni intresserade av detta så hör gärna av er med synpunkter eller idéer till styrelsen.

Sociala media