Liveresultat – tävling
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Team U14

Träningen
Foto: Håkan Nyman

I U14 fortsätter arbetet med ”racing basics” det handlar om att hitta den rena skärande svängen, om kroppsposition innan, genom och efter sväng, svängväxling, val av linje i bana. Racing basics jobbar man med från U8 fram till och med  världscupen och landslaget. Nytt för U14 är adderingen av fartgrenen SG (Super-G). Antalet träningsdagar på snö blir också fler under U14, se mer på fliken om läger.


Planen 2019/2020:

Försäsong = fram till hemmaträningen börjar, så kommer U16 och U14 samträna (Barmark, Juvass, Stubai, Funäs x 3). Ny resurs i år är Jonas Nyberg, fd ungdomslandslagstränare. Jonas kommer vara vår ”experttränare” och kommer fungera som mentor för våra SGT-tränare/UT-tränare och föräldratränare. Alla detaljer är inte klara men målsättningen är att han skall komma med på alla våra försäsongsläger

Tillsammans med Jonas kommer Erik Brobacke, Max Wedsjö, Edvin Steffensson och Claes Croneborg alternera som tränare för U14/U16 (beroende på antal åkare på lägret).

 

När hemmasäsongen och tävlingarna sedan startar är planen att Edvin Steffensson och Claes Croneborg blir ansvariga (med stöd från Jonas) för U14. Det kan bli aktuellt att komplettera U14 med Amanda Engstrand, SGT.Läger

Nu kommer lägren slag i slag. Utöver klubbens vanliga klubbresa till Stubai, blir det nu flera läger innan jul, Juvass på sensommaren och Funäs som bjuder på tidig snö och bra backar för fartträning. Flera läger kan bli aktuella under säsongens tävlingsfria helger.


Lägerplan säsong 2019/2020:


Läger 1. Juvass, Norge. Datum 6 juni-9 juni. Åldersgrupp U16+U14 (U12 i mån av plats)


Läger 2. Juvass, Norge. Datum 26-29 september. Åldersgrupp U16, U14, U12.


PRE CAMP Stubaital, Österrike. 23-26 oktober. Åldersgrupp U16 (U14 i mån av plats). 

KLUBBLÄGER Stubaital höstlovet/vecka 44. Skidåkning 27 oktober-2 november. Åldersgrupp U16/U14/U12, ingen organiserad träning för U8/U10.

(Målsättningen är att kunna erbjuda ett mer flexibelt upplägg för detta klubbläger, mer info om det kommer så snart det är klarlagt).


Läger 3. Hamra/Funäs. Datum 23-25 november. Åldersgrupp U16, U14, U12


Klubb/familjeläger Hamra/Funäs . Datum 6-8 december. Åldersgrupp samtliga (U8 - U16). Här korar vi även klubbmästarna i GS!!!!


Läger 4 FART. Hamra/Funäs. Datum 14-17 december. Åldersgrupp U16, U14.


 Mer lägerspecifik  info samt hur man bokar på sig för olika läger kommer skickas ut via ordinarie kanaler/lagledare inför respektive läger.


Förkunskaper
Formellt krävs inga förkunskaper men det är en utmaning att börja träna och tävla med barn som aktivt gjort detta i mer än fyra år.
Regler

Klubbens värdegrund IGLO gäller samtliga träningsgrupper. I just U12 och U14 går de flesta in i puberteten med alla dess utmaningar så ett aktivt arbete med IGLO från förening och föräldrar är oerhört viktigt.

Utrustning
Till U14 adderar vi fartdiciplinen Super-G. För detta behövs ett par Super G skidor i tillägg till GS och SL utrustningen. GS stavar och hjälm fungerar bra till Super G. SG-skidorna bör vara 10-20 cm längre än GS skidorna.
Föräldrars engagemang

Att ha barn i alpin träning och tävling kräver ett föräldraengagemang. Mer i Saltsjöbadens Slalomklubb än på många andra klubbar, på grund av att vi driftar vår egen anläggning. Det är vi föräldrar som är lagledare, tränare, sköter liften, pistar backarna och kanske viktigast av allt, lägger snö! Detta utöver mer vanliga funktioner som styrelse, café, tävling och träningskommitteér.


Så det krävs och förväntas att du engagerar dig mer än bara betalar medlem- och träningsavgift.

 
Sponsorer
Sociala media