Liveresultat – tävling
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Styrelse
Klubbnytt 1 2018
2018-02-23 12:06

1.     Ordförande har ordet

2.     Vinterstadion

3.     Träning & Tävling

4.     Det skrivs om Saltis

5.     Snart ny säsong-18/19

 

ORDFÖRANDE HAR ORDET

Saltsjöbadens Slalomklubb fyller 50-år! Fantastiskt att vi med långa och goda traditioner än idag tillhör en av Sveriges största och mest framgångsrika Alpina skidklubbar och fortsätter att utvecklas. Något som aldrig hade varit möjligt utan våra medlemmars oförminskade engagemang, driv och vilja att bidra för att göra skillnad.

 

Vintersäsongen startade lite skakigt här hemma. Men till slut fick vi vinterväder med kyla och kunde tack vare bra förberedelser med underhåll och planering utan problem producera snö direkt tillfälle gavs. Februari har verkligen bjudit på bra förutsättningar med många kalla dygn och vackert vinter väder. Mycket bättre förhållanden än så här får vi inte i vår backe hemma i Saltis. Fantastiskt och välförtjänt för en 50-åring.

 

Sen slutet av januari är alla grupper från Skidlekis till Masters och Freeski igång med sin träning. För mig är det obetalbart att se och uppleva glädjen hos alla barn med engagemang från alla tränare och föräldrar är bästa betalningen för allt slit och jobb som görs. Stort tack till alla som engagerar sig och bidrar till fungerande service med cafeteria och lift. Preparerade backar och en fungerande anläggning. Högkvalitativa träningar och högklassiga tävlingar. Allt detta engagemang bidrar till vår framgång och gemenskap. Något vi ska vara stolta över och rädda om.  

 

Som ideell förening är alltid ekonomin ansträngd till och från men halvvägs in på säsongen kan jag konstatera att vi håller budget. I vissa fall till och med något bättre. Både viktigt och bra. Så här långt upplever vi även en klar förbättring och effektivisering med nya rutiner för såväl anmälan, betalning och liftkort. Det finns alltid utrymme för utveckling som vi tar med oss till utvärderingen efter säsongen inför nästa säsong. Supportmedlemskap, lyckade hemma tävlingar och bra dialoger med befintliga och nya partners bidrar självklart också till att intäkterna varit bättre än budgeterat.

 

Som ni känner till är det prioriterat för oss att satsa mycket på att utveckla dialogerna och relationerna med Nacka Kommun. Med syftet och målsättningen att skapa förutsättningar för en mer långsiktig och hållbar samsyn för drift och underhåll av Vinterstadion löpande. Där vi tillsammans bidrar med insatser och ekonomi för att säkra och utveckla anläggningen. Ett bra exempel på dessa dialoger och Nacka Kommuns intresse för att ta ett ansvar är det bidrag vi som Slalomklubb fick för att åtgärda akuta säkerhetsfrågor som möjliggjorde en öppning inför denna säsong. Bidraget gick oavkortat till att åtgärda anläggningen.

 

Med fantastiska förutsättningar och sportlov i antågande ser jag fram emot en fortsatt bra och trevlig säsong. Vi har mycket att vara stolta över och återkommer med hur vi ska fira 50-års jubileumet.

 

Åk mycket skidor!

Håkan Westberg

 

 

Vinterstadion – Anläggningen

Hela anläggningen är öppen för både allmänhet och träning. Med öppnandet av familjebacken kan Freeski anlägga sin park. Familjebacken blir riktigt bra i år. Under sportlovet kommer träningsläger för de som inte åker bort hållas på hemma plan i flera av våra grupper. Givetvis med hänsyn till allmänheten. Bjud gärna med en kompis för att testa lite banor, hänga i parken eller bara åka för att uppleva vår klubb och vår backe. Inga träningsavgifter för eventuella kompisar under sportlovet, bara lösa liftkort och ha kul. Det är bra marknadsföring för oss med möjlighet till nya medlemmar.

 

 

Träning & Tävling

Nu går allt för högtryck med flera träningspass varje dag, varje vecka. Träningen fungerar bra i alla grupper med en bra mix av både nya och erfarna föräldratränare. Våra ungdomstränare för idel lovord och bidrar mycket med entusiasm och inspiration. Ni gör alla ett fantastiskt jobb.

 

För U10-U16 är tävlingssäsongen i full gång. Saltis är väl representerade i antal anmälda och en av de absolut största klubbarna. Både på Sthlm Race, LVC- och USM-kval. Riktigt kul där vi dessutom gör många bra resultat på bred front. Vår interna tävling Saltiscup är som vanligt populär och utgör ett bra insteg för både åkare och föräldrar som lär sig tävla och vara en del av en tävling. En lång och god tradition som engagerar och inspirerar. I år har vi genomfört Sthlm Race för U10 och Saltisparallellen för U12/U14. Vi har fått mycket beröm från övriga Stockholmsklubbar för välarrangerade och bra tävlingar. En extern tävling återstår, planerad till Mars. Mälarcup för U14.

 

Lyckade tävlingar med bra förberedelser och genomföranden skapar bra anseende om oss som en kompetent och professionell klubb. Dessutom en viktig intäktskälla för klubben. Tack till alla ingått i tävlingsledning och på annat sätt bidragit till lyckade tävlingar. 

 

Det skrivs om Saltis

Som många säkert uppmärksammat fick vi möjlighet genom NVP att ge vår syn på Nacka Kommun som idrottsförening. I februari hade vi även tidningen Åka Skidor på besök en perfekt vinterkväll i backen som kommer göra ett reportage om vår klubb, verksamhet och vår anläggning. Reportaget kommer nog ut till hösten med planen att innefatta både Alpint och Freeski. Givetvis kul och inte minst viktigt för oss att synas och höras på olika sätt i massmedia. Dels för att det är kul att vi uppmärksammas men framför allt hjälper det oss att ligga i framkant mot Nacka Kommun, partners och nya potentiella medlemmar som förstår att vi finns och att vi står för något riktigt bra.

 

Planering för nästa säsong

Nu startar arbetet med nästa säsong. Parallellt med pågående träningar och tävlingar har styrelsen börjat arbeta med viktiga frågor och planer inför nästa säsong. Allt för att utveckla, förbättra och skapa optimala förutsättningar för både anläggning och träning. Som jag konstaterat står vi för väldigt mycket som är bra. Med det sagt får vi aldrig slå oss till ro och börja ta varandra eller saker för givet. Det gäller allt ifrån klimat, anläggning och inte minst engagemanget. Styrelsen har därför redan nu en vision med många utvecklingspunkter som spänner över hela verksamheten. Från stort till smått för att fortsätta utvecklas och ligga i framkant. Med en driftsäker och bra anläggning som kan öppna tidigare, tål färre kalla dygn och inte förutsätter orimligt många timmar i medlemsinsatser. Visionen kommer vi inte nå i alla delar till nästa säsong men vår målsättning är att Ni ska uppleva skillnad, till det bättre.

 

Hör gärna av dig med förslag och önskemål som du funderat över genom din lagledning. 

Nyhetsarkiv
Klubbnytt 2 -20182018-08-27 13:38
Klubbnytt 1 20182018-02-23 12:06
Klubbnytt 3 20172017-11-13 13:47
Klubbnytt 2 20172017-09-10 18:14
Klubbnytt 1 20172017-05-18 13:24
 
Våra sponsorer
Sociala media