Liveresultat – tävling
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Styrelse
Klubbnytt 3 2017
2017-11-13 13:47

2017-11-13 18:14

1.     Ordförande har ordet

2.     Klubben med engagemang

3.     Snöläggning

4.     Anläggning

5.     Försäsong möter säsong

6.     Ny hemsida – nya rutiner

 

ORDFÖRANDE HAR ORDET

Nu är vi igång! De äldregrupperna börjar få ett antal dagar på snö redan. Nu senast genom Klubbens årliga läger i Stubai för träningsgrupper U12-U16 i klassisk alpmiljö. Som vanligt ett mycket lyckat och bra läger som värdesätts mycket av både aktiva, tränare och stöttande föräldrar. Härlig tradition!

 

I dagarna gick anmälan ut till vårt Klubb läger på hemmaplan i Vemdalen. Även det en god tradition som spänner över alla åldersgrupper från U8-U16. Hoppas alla har sett inbjudan och har möjlighet att vara med. En fantastisk start på säsongen och ett trevligt och bra sätt att bekanta sig och umgås med både nya och gamla medlemmar.

 

Hösten har varit turbulent. Precis som Paul konstaterade i förra Klubbnytt har det varit en turbulent sen i somras, då vårt Sportchef, Jonas Kensén, valde att säga upp sig. Tanken med att ersätta honom med Mathias Moberg blev kortvarig på grund av studier och balans med privatlivet då Mathias valde att kliva av precis när vi startat upp. Ur alla aspekter dålig timing eftersom säsongen var i antågande och allt skulle trimmas in i det sista. Lyckligtvis hittade vi Lisa Lifvendahl som vi presenterat på vår hemsida. Vi tror mycket på Lisa och ser en spännande resa framför oss tillsammans med henne. För att ge oss själva och Lisa rätt förutsättningar är det viktigt att inte gå för fort fram. Därför vill jag vara noga med att Lisa denna säsong främst kommer fokusera på den operativa tränings- och tävlingsverksamheten. Praktiskt handlar det om att planera, genomföra och vara aktiv som tränare och bollplank för våra äldsta åkare och tränarna i övriga grupper. Vartefter kommer vi utveckla Lisas roll i rätt takt och utöka hennes arbetsbeskrivning. Det betyder att Fredrik Silfwerplatz är ansvarig och fattar beslut kring träning och tävling och jobbar genom Lisa och respektive lagledning. Därför blir det viktigt att alla hjälps åt för att få allt att fungera och ge Lisa en bra start i klubben.

 

Nu ser vi fram emot ännu en fantastisk skidsäsong för Saltis 2018.

 

Välkomna

Håkan Westberg

 

 

KLUBBEN MED ENGAGEMANG – Anmälan till träning

Vi är på väg att öppna upp anmälan för träning kommande säsong. Självklart hade vi velat göra det mycket tidigare, men då vi skapar ett nytt system i kombination med en betallösning har det varit viktigt för både oss i Styrelsen och för Er medlemmar att säkerställa funktionaliteten. Vi hoppas att ni har överseende med det denna säsong.

 

SNÖLÄGGNING – Det vita guldet

De hotar med en riktig ”vargavinter”. Låt oss hoppas att de som tror sig veta har rätt. Därför vill vi nu uppmana och påminna alla om att bidra till en bra snöläggning. När det väl blir kallt gäller det att vi som klubb och medlemmar står redo. Vi kan aldrig få för många snöläggare. Varje insats, liten som stor gör skillnad. Alla insatser är betydelsefulla och värdefulla. Kontakta din lagledning för anmälan till snöläggningen. Snart smäller det.

 

ANLÄGGNINGEN – Status inför stundande säsong

Som vi tidigare nämnt har vår anläggning en del brister av olika slag och på olika nivåer. Vårt huvudfokus under hösten, ända fram tills det blir kallt är att säkerställa det mest kritiska åtgärderna så vi har en backe att öppna.

 

Efter en mycket bra och lyckad städdag under hösten med bra uppslutning och stämning blev en hel del gjort. Ett dedicerat arbetslag gjorde i samma veva en heroisk insats med fundamentet för lift stolpen längst ned. Där arbetslaget både grävde och bilade bort sprickor för att sen bygga ny form och gjuta ny betong. Mycket bra!

 

Vi har även en elektriker som elsanerar hela backen (städar upp bland kablar på mark och i backe) och samtidigt reparerar och uppdaterar det mes kritiska som har med el att göra. Förhoppningarna är därmed goda att vi kommer ha en säker anläggning med fungerande el när det väl blir kallt för att lägga snö. Parallellt fortgår dialoger med såväl kommun som företag för att både säkra vårt existensberättigande i backen genom erforderliga avtal som i sig skapar möjligheter till bättre och tydligare bidrag. Vi har bra dialoger med kommunen i dessa frågor.

 

Vidare jobbar vi vidare med det långsiktiga ”Projekt Snö” för att öka kapaciteten i snöläggningssystemet och för att minska antalet snöläggningsdagar. För detta söker vi finansiering både genom bidrag, kommun och sponsorer. För att möjliggöra det kommer vi att behöva engagemang och arbetskraft från er medlemmar. Känner du att du kan bidra på något sätt i detta så ta gärna kontakt med ordförande eller driftsansvarig Per Hammarlund.

 

FÖRSÄSONG – Säsongsstart

Som nämnts har framför allt de äldre barnen och grupperna redan kommit igång med sin försäsong genom läger på snö. För de övriga och framför allt de yngre barnen och grupperna drar försäsongen igång med vårt uppskattade Klubbläger i Vemdalen. Det blir klubben formella kickstart på snö för att få igång alla sugna åkare och föräldrar. Känna på materialet och komma in i alla vinterrutiner med materialvård och härliga dagar i backen. Som vanligt ser vi fram emot bra uppslutning från U8-U16 för att utveckla klubbkänsla och bra stämning.

 

Under hösten har alla grupper från U10 och uppåt även genomfört barmarksträning med bra engagemang och uppslutning. Kul att se.

 

KOMMUNIKATION – Ny hemsida

Under året kommer en ny kommunikationsstrategi skapas och utvecklas. Vi lever i en värld där bristen på information inte är problemet. Däremot behöver vi säkerställa och skapa förutsättningar för att informationen är strukturerad, tydlig och tillgänglig när vi behöver den. Av den anledningen känner vi behov av en tydlig kommunikationsstrategi. Vår nya hemsida är ett viktigt steg i den strategin där du som medlem. Åkare, förälder eller supporter ska kunna se och hänga med i vad som händer i och runt omkring klubben.

 

Lägerplaner, tävlingskalender och vad som gäller i de olika grupperna ligger på hemsidan. Tillgängligt för alla.

 

Med nya hemsidan förverkligar vi även visionen att bli kontantfria genom att alla anmälningar till träning och läger betalas när anmälan görs. Det skapar bättre kontroll för oss över intäkterna och sparar klubben otroligt mycket tid och administration.

Om ni har frågor kring träning, läger, tävling eller säsongen i allmänhet? Så ta gärna kontakt med huvudtränare eller lagledare för respektive grupp:

 

 Grupp

 Lagledare

 Huvudtränare

 Skidlekis

 

 Lars From / Mikael Willton

 U8

 Per Båge

 Per Båge

 U10

 Jeanette Westberg

 Jesper Svegby

 U12

 Lina Liljefors Bäckström

 Gustav Kellner/Susanne Schenström

 U14

 Ellen Swanström/Ulli Kjellberg

 Erik Svanberg

 U16 

 Jan Levin / Kai Höök

 Mathias Moberg

 Freeride

 Dan Sone

 Max Svensson

 Young riders

 Dan Sone

 Thor Sone


Nyhetsarkiv
Klubbnytt 2 -20182018-08-27 13:38
Klubbnytt 1 20182018-02-23 12:06
Klubbnytt 3 20172017-11-13 13:47
Klubbnytt 2 20172017-09-10 18:14
Klubbnytt 1 20172017-05-18 13:24
 
Våra sponsorer
Sociala media