Liveresultat – tävling
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Styrelse

Klubbnytt 2 2017
2017-09-10 18:14
  1. Ordförande har ordet

  2. Kombinerat årsmöte och Kickoff

  3. Anläggning

  4. Försäsong 2017

ORDFÖRANDE HAR ORDET

Hoppas ni haft en bra sommar och välkomna till försäsong 2017. Det har på många sätt varit en händelserik sommar, inte minst fick vi mitt i semestern besked av sportchefen Jonas Kensén att han säger upp sig för att börja jobba för Uppsala skidgymnasium. Styrelsen har därför lagt mycket tid i sommar på att säkerställa organisation för varje träningsgrupp och lägerplan. Arbetet pågår fortfarande med ledning av Fredrik Silfwerplatz (träningsansvarig i styrelsen) och kommer att slutföras de närmsta veckorna.


Jag är också glad över att kunna välkomna ett bekant ansikte till klubben den här säsongen i form av Mathias Moberg. Han kommer att ta över visst ansvar efter Jonas, främst kommer han att vara ansvarig tränare för U16 men även sportligt ansvarig för hela klubben. Mathias kommer att ansvara för fysträning redan från och med vecka 37. Detta innebär att vi kommer definiera om rollen som sportchef för att bli mer fokuserad på träningsverksamheten. Denna förändring kommer att gälla redan från denna säsong, vilket innebär att mer ansvar kommer att fördelas ut på ledningen för varje träningsgrupp dvs träningsansvarig, lagledare, lägeransvar och föräldrar.


Snart drar lägersäsongen igång på allvar, det är en fullspäckad höst med massor av fantastisk skidåkning. Mer om det går att läsa längre ned i detta klubbnytt, och följ gärna din träningsgrupp på Facebook för att hålla dig informerad.


Välkomna till försäsong 2017

Paul Morel


KOMBINERAT ÅRSMÖTE OCH KICKOFF – Boka in den 22:a september

I år välkomnar vi alla medlemmar till Årsmöte på Saltsjö Pir den 22:a september kl 18.00. Nytt för i år är att vi bjuder in till kickoff för alla medlemmar direkt efter årsmötet, med lite mingel tilltugg på Saltsjö Pir. Mer information finns in den inbjudan som skickades ut i veckan.


Vill ni ta del av styrelsens arbete så finns alla protokoll på vår hemsida under rubriken; medlemsinfo – styrelsen.

På årets möte kommer ett antal nya personer att väljas in i styrelsen på följande poster;

Kassör, Marknad, Drift & Anläggning och Ordförande.


Som ni då förstår så kommer jag att kliva av som ordförande efter två år på den posten. Att det inte blev tre år beror på att valberedningen har beslutat att vi ska tillsätta styrelsemedlemmar på 2 år istället för 3, främst för att det ska bli lättare att rekrytera bra personer till styrelsen. Pia Rotsman som avgår som kassör har varit en nyckelperson i styrelsen gjort ett hästjobb för klubben. Kristofer Kling som kliver av rollen som marknadsansvarig är anledningen till att vi har fått in nya bra och viktiga sponsorer till klubben. Jag vill också tacka Mattias Nilsson och Niklas Bivstedt som med ett otroligt driv och engagemang drivit frågor kring en välbehövlig och nödvändig utveckling av vår skidanläggning.


Så kom till årsmöte och kickoff då har ni chansen att tacka dessa personer för sitt engagemang och välkomna våra nya medlemmar i styrelsen.


ANLÄGGNINGEN – Vi måste satsa på vår anläggning

Det blir också allt mer tydligt att skidanläggningen är i behov av renoveringar. Först och främst behöver vi säkerställa säkerheten både i liften och i allt som rör elen. Vi kommer inom de närmsta veckorna göra en översyn av anläggningen tillsammans med kommunen för att hitta de saker som är viktigast att åtgärda. Styrelsen driver en fortsatt dialog med kommunen om långsiktig utveckling av hela anläggningen för att göra den till en arena som lockar barn och ungdomar till aktivitet året om. Ett resultat av det är att SCK Saltsjöbadens Cykelklubb, kommer att få ett arrende i anslutning till backen och vi planerar just nu olika typer av cykelstigar och pumptrack i området. Vidare söker vi just nu marklov för att få höja starthuset några meter för att kunna förlänga banan med några portar. Om allt vill sig väl kan detta vara klart inför säsongstarten i backen i år.


Vidare jobbar vi vidare med det långsiktiga ”Projekt Snö” för att öka kapaciteten i snöläggningssystemet och för att minska antalet snöläggningsdagar. För detta söker vi finansiering både genom bidrag, kommun och sponsorer. För att möjliggöra det kommer vi att behöva engagemang och arbetskraft från er medlemmar. Känner du att du kan bidra på något sätt i detta så ta gärna kontakt med ordförande eller driftsansvarig Mattias Nilsson.


FÖRSÄSONG 2017

Under slutet av september öppnas anmälan för säsongen 17/18, håll utkik på hemsidan och Facebook för när det är dags. En nyhet för denna säsong är att vi bytt system för att göra det enklare att anmäla sig för träning. I samband med det kommer vi även att få en ny hemsida under hösten.


Lägerplanen ligger nu på hemsidan (http://www.saltisslalom.se/traning/lagerplaner/). Nu på söndag, den 10 september, läggs inbjudan/anmälan till Stubai ut på hemsidan. Stubailägret ligger på höstlovet vecka 44 mellan 27/10 till 5/11, och är ett mycket uppskattat läger för U12-U16 åkare, med härlig skidåkning i alperna tidigt på säsongen. Fokus på detta läger är friåkning eller som vi kallar det, TUK (träning utan käpp).


Håll även utkik på hemsidan efter inbjudan/anmälan till vårt klubbläger i Vemdalen. Vemdalslägret ligger som vanligt första helgen i december mellan den 1/12 till 5/12, och är vårt största klubbläger då åkare i alla åldersgrupper deltar.


Jag vill också slå ett slag för Freeride Snowcamp i Säfsen mellan 10/11 till 12/11, alla kan vara med och hoppa trampolin.


Om ni har frågor kring träning, läger eller säsongen i övrigt så ta gärna kontakt med huvudtränare eller lagledare för respektive grupp:


 Grupp Lagledare Huvudtränare
 Skidlekis  Lars From / Mikael Willton
 U8 Per Båge Per Båge
 U10 Jeanette Westberg Jesper Svegby
 U12 Lina Liljefors Bäckström Erik Svanberg
 U14 Ellen Swanström/Ulli Kjellberg Gustav Kellner/Susanne Schenström
 U16  Jan Levin / Kai Höök Mathias Moberg
 Freeride Dan Sone Max Svensson
 Young riders Dan Sone Thor Sone

Nyhetsarkiv
Klubbnytt nov 20202020-11-08 17:47
Klubbnytt 2 -20182018-08-27 13:38
Klubbnytt 1 20182018-02-23 12:06
Klubbnytt 3 20172017-11-13 13:47
Klubbnytt 2 20172017-09-10 18:14
Klubbnytt 1 20172017-05-18 13:24
 
Våra sponsorer
Sociala media