Välkommen till SFK herr

Säsongen är igång!
2024-02-12 18:56
Säsongen 2024 rullades igång igår.

Då var första matchen för säsongen spelad efter en träningsmatch mot Strömstad som spelades i Tanum.

Första halvlek var lite krampaktig från våran sida, vilket inte är så konstigt när det är i början på februari fortfarande.

1-3 i paus, lite justeringar inför andra och vi får till pressen lite bättre och får utdelning direkt, 2-3 efter redan två minuter genom Filip.

Vi fortsätter trycka på och har ett skott i stolpen till 3-3 genom Dahl.

Strömstad sticker upp med ett av få lägen i andra och lyckas tyvärr för våran del få in ett 2-4 mål.
Närmare kommer vi inte idag trots några farliga lägen, bland annat har Kevin en frispark och en nick på en hörna.
En premiärmatch som efter andra halvlek är totalt sett godkänd.

Nu blickar vi vidare mot DM nästa helg mot Lane.

Gårdagens trupp: Eive, Dahl, Danne, Johan, Bulling, Nando, Kjellstorp, Cooper, Kevin, Marre, Anton, Filip E, Pötta, John, PG, Jonte, Anders.

Uppstart och silly season!
2024-01-23 09:55

Då var vi äntligen framme vid veckan då allt har sin början, futsalsäsonger börjar gå mot sitt slut och vi börjar något som är färdigt i oktober. Kan med glädje meddela att så gott som hela truppen kommer vara aktuella för 2024! Det är fantastiskt att så många vill vara med och bidra till den kontinuitet och utveckling detta lag gör! Vi kommer gå in i ett nytt fotbollsår efter en näst intill felfri höstsäsong som tog oss en bra bit upp i tabellen! Lagom till lagets start av 2024 har "han där uppe" äntligen skänkt oss en grön fotbollsplan (viss hjälp från planskottarna). Känns som han är med oss iår! Det vi vet är att det är ett hungrigt SFK som går in i årets säsong! 18 februari drar det igång på allvar då DM startar med bortamatch mot Lane!

2023-11-18 16:46
Det blir fortsatt Aine, Micke och Falken som leder herrarna 2024.

Efter en stark höst där vi slutade tvåa i hösttabellen i division 5 så är det nu klart att årets tränarteam följer med även 2024.

”Vi hoppas vi kan bygga vidare på det vi gjorde bra under hösten så kan det bli ett riktigt spännande 2024” säger Aine.

Kryss i Hamburgsund.
2023-10-02 20:08

I lördags åkte vi ut till Hamburgsund för att avsluta våran fina höstsäsong, men framförallt få revansch på Hamburgsund efter vårens haveri på Skogsvallen.

Tämligen omgående på uppvärmningen kan vi konstatera att det inte kommer bli en välspelad fotbollsmatch då planen var mjuk och släppte efter väldigt lätt.

Det är också Hamburgsund som börjar starkast och trycker på hela halvleken och vi har svårt att få igång något organiserat anfallsspel samt att vi får svårt med dom längre bollarna i den kraftiga motvinden.

Hamburgsund hinner att ha två bollar inne bortblåsta för offside samt missa en straff.

Välbehövlig halvtidsvila och vi ska vara nöjda att det står 0-0 på resultattavlan.

Efter negativa tongångar i halvlek tar vi oss samman och går ut och spelar upp oss i andra, vi hittar lite mer bollar i djupet och ut på kanterna och vi håller Hamburgsund borta från vårt straffområde även om inte presspelet sitter som det brukar idag.

I den 70:e matchminuten kommer Anton i ett Anton läge på kanten och gör ett signifikativt Anton mål, där han tar sig förbi sin försvarare och gör en tunnel på målvakten och stort jubel utbryter på Sundvallen.

Och om inte Hamburgsund inte var griniga innan målet så blev dom iallafall inte gladare efter målet, det kändes som vi hade bra kontroll på matchen efter detta, fram till 84:e minuten då en Hamburgsundspelare lyckas maga eller knäa in ett inlägg på något konstigt vis.

I den 90e matchminuten får Gedda ett gyllene läge att avgöra då han får med sig en boll inne i målgården men Hamburgsunds målvakt lyckas stå rätt den gången.

Vi får nöja oss med ett kryss och avslutar en stark andra halva av denna serie där vi sedan serien vände borta mot Kungshamn i slutet av Juni tagit sex vinster, tre oavgjorda och två förluster, Endast Rosseröd och Vallen har lyckats slå oss i höst och det är också dem två som kommit etta och tvåa i tabellen.

Såhär tycker Aine om matchen:

I en match som inte gällde så mycket och förutsättningar var svåra.

Dålig plan, blåst och många tveksamma beslut av domarna gör det svårspelat.

Vi har många spelare på nya positioner på plan.

Vi låter dom vända upp och har svårt att sätta press .

Med detta sagt så tycker jag vi gör det bra ändå, när vi får tag i bollen så försöker vi spela och då är vi bättre än dom.

Spelar ut mycket på deras kanter och där gör vi det bra.

Ett rättvist resultat 1-1.

Hamburgsunds tränare säger såhär:

– Skönt att vi får in 1-1 och 1 poäng med oss. Men vi gör inte någon bra match alls idag. Vi får inte igång vårt spel och sedan sätter vi inte våra chanser. Men skönt att avsluta säsongen med 1 poäng i alla fall.

Matchstatistik:

Hamburgsund- SFK 0-0 (1-1)

70’e 0-1 Anton

84’e 1-1

2023-09-26 09:57

I lördags spelades sista hemmamatchen för denna säsongen på Sjövallen, som Svarteborg gick segrande ur med 2-1.

Första halvlek är en jämn historia där vi börjar bäst och har dom farligaste målchanserna, där vi försöker spela men planens skick gör det lite svårt för oss.

Smögen jobbar mycket långbollar diagonalt men backlinjen avvärjer det galant.

1-0 kommer i den 20’e minuten där Dahl kommer först på ett inlägg från Danne.

Smögen kommer närmare och närmare vårat mål ju längre halvleken lider men utöver några farliga frisparkslägen och hörnor hade Eive det ganska behagligt i mål.

Vi börjar andra halvlek ganska bra men från ingenstans gör Smögen 1-1 där vi försöker spela oss ur i en trängd situation och som tyvärr blir ett bolltapp och mål.

Tre minuter efter detta åker Smögens målvakt på två gula under samma situation,  och vi får spela med en man mer i över 30 minuter.

Vi förvaltar egentligen inte övertaget bra alls där Smögen har övertaget stundtals och vi gör det för svårt för oss många gånger.

I den 85e minuten kommer vi runt fint på högerkanten där Gedda möter ett inspel som blockas av försvarare men bollen dimper ner på Filip som tar emot, lägger rätt, och placerar in den, 2-1.

Det hinner inte hända så mycket mer under matchens sista 5 minuter och vi inkasserar ytterligare en seger och går upp på en sjundeplats med 29 poäng.

Såhär säger Aine om matchen:

– Tycker vi försöker spela mer än Smögen men de lägger ganska mycket bollar mot vår backlinje som vi löser bra. Tycker det är rättvist med att vi leder med 1-0 i första. I andra så faller vi hem lite för mycket i början så Smögen gör 1-1. Smögen får sin målvakt utvisad i 58:e minuten, efter det så är vi det bättre laget och vinner rättvist med 2-1. Skönt att målgörandet har lossnat så vi vinner matcherna som vi är bättre i, det är skillnaden mellan våren och hösten.

Matchfakta:

SFK- Smögens IF 2-1 (1-0)

20’ 1-0 Dahl

55’ 1-1

85’ 2-1 Filip

Eive

Danne Gurra Sebbe Bill

F.Bill

John Dahl

Kjellstorp  Filip  Nando

Bänk: Johan, Felix, Anton och Gedda.

Sista matchen för säsongen spelas på lördag borta mot Hamburgsund, klockan 13.00. Be there or be square.